maanantai 2. heinäkuuta 2012

Vapaapäiviä, lomaa odotellessa!

Viikonloppu on taas vietetty ja arkeen palattu.. Enää tämä viikko pitäisi jaksaa taapertaa töissä ja sitten koittaisi vihdoinkin kesäloma!

Maisa on vietellyt antoisia vapaapäiviä viime torstaita lukuunottamatta, jolloin käytiin taipparikurssilla tekemässä taipparijälki. Lähetys tapahtui jäljen alkukohdasta, joka oli hajustettu jänösellä vähän runsaammin. Ensin annoin Maisan haistella kohtaa ja nenän kääntyessä jäljen suuntaan annoin käskynä sanan "jälki". Maisteri lähti jäljelle kuin ohjus, muistutti kylläkin enemmän liito-oravaa kuin koiraa.. Vauhtia oli hieman liikaa eikä nenä pysynyt lainkaan maassa vaan ilmavainulla mentiin. Tuuli pyöritti oikein sopivasti hajua ja Maisa juoksi metsässä kuin väkkärä. Välillä haju katosi nenästä ja suunta vaihtui välittömästi takaisin sinne mistä haju viimeksi tarttui nenään.. Kerran Maisa tuli takaisin minun luokse, rauhoitin ja lähetin jäljelle uudelleen. Maisa oli ihan sitä mieltä, että " nyt mennään eikä meinata!". Enimmät energiansa tuhlattuaan tajusi laskea nenän maahan ja nopeasti se pupu sieltä sitten löytyikin :) Palautus tuli nätisti minulle, jossain vaiheessa palautusta vauhti meinasi hidastua, mutta onneksi kasvattajan tarkka silmä osasi minulle kertoa, että "nyt tarkkana" ;) Taipparitreenit jatkuvat meidän osalta vielä useita kertoja, sillä elokuun taipparit häämöttää ja paljon on vielä harjoiteltavaa.. :)

Keskiviikkona tavattiin jälleen uusi Goldfellow-ihminen kun Heli ja Taika saapuivat pikavisiitille Hämeenlinnasta tänne Joensuuhun. Oikein mukavaa oli tavata ja tutustua, Taika on varsin hurmaava neito! :)

Loppukevennykseksi vähän kuvamateriaalia menneltä viikolta..


Torstaina oli jälleen viileä päivä ja Maisa oli sitä mieltä, etten minä tarvitse kesäkenkiä tänä kesänä :)

Perjantaina käytiin lenkillä ja löydettiin aivan sattumalta oikein mahtava kävelyreitti! Mietiskelin tuolla käppäillessäni, että pitäisiköhän maanomistajalta käydä kysymässä varmuuden vuoksi lupa reitin käyttämiseen. Maantiellä meitä tuli vastaan mies koiransa kanssa ja kysäisin heiltä, että tietävätkö saako reittiä käyttää. Mies kertoi omistavansa maat, hauska yhteensattuma! Lupa alueella liikkumiseen siis myönnetty ja varmaan ahkeraan tulee tuolla käytyä :)

Lauantaina meidän piti lähteä patikoimaan Kolille, mutta suunta vaihtuikin Ilomantsiin mökkeilemään. Isä oli viritellyt takapihalle riippumaton, siispä tiedän missä tulen viettämään tänä kesänä muutaman hetken! ;)  Ihana kesä! :)

Noutaja mökillä = lähes kokoaikaisesti järvessä ;)

Sunnuntaina piti olla sadepäivä, mutta vasten kaikkia odotuksia aurinko paistoikin täydeltä taivaalta! Ja meillä nautittiin.. :)

2 kommenttia:

  1. Kaikkea kivaa tapahtuu ja minä olen täällä! Teidän täytyy vaan päivittää näitä blogeja tiheään niin pysyn kärryillä maaliman menosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi siun täytyykin tulla mitä pikimmiten takaisin tänne! Ja päivitellään myö aina kun reissuilta reippahilta ehditään ;) Siunkin blogissa on ollut niin hiljaista kun oot siellä kaukana.. Voisit perustaa reissun ajaksi uuden Päiväni pastorina-blogin, niin saisin lukea edes jotain kuulumisia!! :))

      Poista