sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Uusi päivä ja uudet kujeet, jepjep!

Kävästiin tänään Maisan kanssa jälleen tokokokeissa, ja olikin ehkä maailman harmittavimmat kokeet! Ei ollut meidän päivä tänään..

Tottelevaisuuskoe Joensuu 3.6, Tuomari Anne Nokelainen

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 0 !!
Seuraaminen kytkettynä 8,5
Seuraaminen taluttimetta 8
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Estehyppy 8,5
Kokonaisvaikutus 8

ALO 2 149p. sij. 7

Luoksepäästävyydessä Maisa teki saman antautuvaisen köllähdyksen selälleen tuomarille kuin viimeksikin :) Tuomari oli onneksi sama, eikä häntä haitannut moinen könyäminen maan tasalla ;) Tätä täytyy harjoitella aina jos tulee vieraita kylään (eli harvoin), sillä joku tuomari voi tämänkaltaisesta antautumisesta rokottaa.
Paikalla makaaminen, meidän tämän kokeen murheen kryyni! Luoksepäästävyydessä ja paikkamakuussa oli meistä yhden koirakon päässä pieni ja sitäkin pippurisempi tuomaria pelkäävä sheltti. Luoksepäästävyydessä tuomari yritti varmaan n.3min saada koiraa edes haistelemaan itseään, mutta koira vain sitkeästi räksytti räksyttämistään kunnes tuomari lopulta luovutti. Tästä miinus tuomarille kun ei luovuttanut jo aiemmin, sillä räksyttäminen häiritsi meidän lisäksi myös muita koirakoita. Pienien räkyttävien koirien kokeeseen tuominen pitäisi kieltää lailla.. No, mutta sitten itse asiaan! Maisa oli paikkamakuun alkaessa jo niin hämmentynyt ja stressaantunut, ettei minun jännitys ainakaan auttanut asiaa. Jouduin antamaan maahanmenokäskyn 3kertaa, kun ei Maisa oikein tiennyt tekikö oikein vai väärin ja jäi puoli-istuvaan asentoon josta lähti hivuttautumaan istualleen. Lopulta kuitenkin jäi paikkamakuuseen ja nätistihän se siellä kaksi minuuttia pojottikin. Palatkaa koiran sivulle-käskyn jälkeen Maisan vieressä oleva rotikka päätti ottaa ritolat ja Maimeliini hieman hämmentyneenä katseli meininkiä. Kun palasin sivulle, Maisa ennakoi perusasennon, ikäänkuin turvaa hakien..
Molemmat seuraamiskaaviot meni ihan ok. Kontakti oli hyvä, mutta väljä. Väljyys johtui todennäköisesti siitä, että alussa Maisa kulki ehkä hieman liian tiiviissä kontaktissa ja tallasin reppanan tassun päälle -> koira otti etäisyyttä ja kulki vinossa -> perusasennot sivulla olivat välillä vinoja ja välillä puuttui kokonaan. Seuraamiskaavio oli mielestäni hieman hölmö ja melko pitkä ollakseen alokasluokan kaavio. Mm. ennen viimeistä täyskäännöstä seuruutettiin todella lähelle estettä. Keskityin ehkä enemmän miettimään kuinka vältän yhteentörmäyksen esteen kanssa kuin kuuntelemaan käskyä, joten viimeinen täyskäännös tulikin yllätyksenä ja meinasin tehdä käännöksen väärään suuntaan ;) Sääntö nro 1, luota liikkuriin(järjen käyttö sallittua)!
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä, ei onkelmaa :)
Luoksetulo oli reipas, Maisa tuli nätisti sivulle, mutta perusasento jäi puuttumaan josta rokotettiin yksi piste.
Seisominen seuraamisen yhteydessä sujui muuten mainiosti, mutta Maisa edisti käskyn jälkeen pari askelta.
Estehyppy meni muuten oikein mainiosti eikä ennakoinut perusasentoa, mutta minun tullessa sivulle Maisa peruutti pari askelta.

Lopuksi tuomari sanoi, että intoa koirassa oli tälläkin kerralla, mutta tarkkuus puuttui täysin.

Että tällainen koe tällä kertaa.. Eikun reeniäreeniä ja kohti uutta koetta! Näistäkin virheistä opitaan, tiedän monta asiaa mitä teen ensi kerralla toisin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti