maanantai 25. kesäkuuta 2012

Äiti sanoi, että se on ihan ok.

Pitkä tauko, paljon kerrottavaa. Väsyttävää kun venyy nämä päivitysten välit niin pitkiksi, että ei meinaa enää saada langan päästä kiinni mistä aloittaisi..

Viime viikon taipparitreenit lyhyesti;
Sunnuntaina otettiin hakuruutua, Maisa haki kaikkiaan viisi tai kuusi varista. Ruudussa oli hengailemassa apumiehiä, mutta Maisteri - hakuruudun ohjus, tiesi kyllä mitä tehdä. Haku oli erittäin laajaa ja Maisa kävi todella syvällä ruudussa, riistat oli sijoitettu hieman liian lähelle haun syvyyteen nähden. Tästä johtuen olisi pitänyt olla yksi extra varis jonka olisi vienyt lopuksi sinne kauemmaksi vahvistamaan laajaa ja syvää hakua. Palautukset oli hyviä, joskin jokunen tiputus sattui matkan varrella. Näissä tapauksissa minun tulisi olla skarpimpi ja kutsua innokkaasti Maisaa luokse mikäli näyttää siltä, että matkanteko hidastuu. Kaikenkaikkiaan erittäin hyvät treenit :)

Maanantaina oli vuorossa jänöjussiin tututustuminen. Otettiin aluksi ihan tutustumismielessä haku muutaman metrin päästä, reippaasti Maisa haki jäniksen ja voi pojat kuinka pollea ilme neidillä oli kun toi sitä minulle, meinasi koiran korvat nyrjähtää :) Koska jänösen haussa ei ollut ongelmia, tehtiin n.10m jälki, joka suoriutui ongelmitta. Luovutukset pitäisi saada "nopeimmiksi", Maisa tahtoo tehdä vähän turhia kiekkoja minun jaloissa riista suussaan, pitäähän löydös esitellä tarkasti ;)
Tästä siirryimme lammen rantaan ottamaan vesinoutoa laukauksella. Aluksi testasimme koirien laukausherkkyyttä kolmen eri etäisyyden päässä ampujasta, eli siirryimme jokaisen laukauksen jälkeen lähemmäksi ampujaa. Maisa ei juuri reagoinut laukauksiin, vain korvat vaihtoivat asentoa :) Katsoimme ensin toisen koirakon suorituksen lähietäisyydeltä ja Maisa oli kovasti sitä mieltä, että kyllä hän voisi mennä auttamaan, ihan vähän vaan. Villahousut innosta kipinöiden (tai pikemminkin tulta leiskuen) Maisa pääsi itse hakuvuoroon. Ampuja oli n. 5m päässä meistä, ensin laukaus, sitten heitto. Käskyn saatuaan Maisa lähti kuin ohjus uimaan riistalle, haki ja palautti rantaan, joskin ei aivan minulle saakka. Tässä on meillä vielä harjoittelemista tulevaisuutta ja nomekokeita ajatellen, taippareissahan ei haittaa jos koira tiputtaa riistan ohjaajan eteen. Tämän lisäksi olisi hyvä saada opetettua koiralle uinnin jälkeinen turkista vesien ravistaminen käskystä, sillä esimerkiksi nomekokeissa rannan ja ohjaajan välillä voi olla suht pitkäkin matka eikä riistaa saisi tiputtaa välillä. Riista suussa ravistelussa on taas suuri riski, että riista rikkoutuu. Käskystä ravistelu on siinä mielessä hyvä, että koira oppii tietämään, ettei ravistella saa ennenkuin riista on palautettu ohjaajalle ja lupa ko. toimintoon annettu.

Osa töhöttimistä.. Kuva:Jenni Parkkinen
Juhannuksena olimme kaveriporukalla mökkeilemässä lammenrannalla, kaikenkaikkiaan meitä oli 9 ihmistä ja 10 noutajaa ;) Rennon yhdessäolon lisäksi käytimme erinomaisia treenimaastoja hyväksi nomeilun merkeissä. Maisalle otettiin ykkösmarkkeerauksia veteen dameilla ja homman juonen tajuttuaan työskentely sujui erittäin hyvin, palautuksetkin tulivat käteen saakka.


Maisa poseeraa mökin terassilla..

Juhannusmaisema mökin rannalta..

Illat meni istuessa laavulla nuotion ääressä hyvässä seurassa :)

Rentoa telttailua :)

Aivan mahtava viikonloppu mahtavassa seurassa! :) Päästiin Maisan kanssa telttailemaan harjoitusmielessä SNJ:n leiriä ajatellen, ja tästä opittiinkin paljon sitä reissua varten ;)


Kuva otettu meidän yleisurheilukisoista, jossa vuorossa oli viheltäminen.. Eikös näytä juuri siltä että ollaan viheltämässä ;) Juhannusfiilikset tiivistettynä yhteen kuvaan <3

Viikonloppu mökillä teki tehtävänsä ja kotimatkalla kyydissä oli väsynyttä porukkaa!

1 kommentti:

  1. Mie jo oonkin meinannut valittaa, kun et oo taas aikoihin kirjoittanut ;)

    Kuvia ootellessa :)

    VastaaPoista