lauantai 16. kesäkuuta 2012

Raporttia pukkaa!

Taas yksi opettavainen koe takana päin, siispä vähän raporttia ;)

Tottelevaisuuskoe Pieksämäki 14.6, Tuomari Salme Mujunen

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 9
Seuraaminen kytkettynä 9
Seuraaminen taluttimetta 9,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 !!
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 10

ALO1 168p. sij. 8

Luoksepäästävyys sujui mallikkaasti. Maisa istui nätisti sivulla, ei tapahtunut köllähdystä, tämä hyvä!!
Paikalla makaaminen sujui mukavasti, kuuma ilma teki Maisasta ilmeisesti vieläkin rennomman ja neiti pötkötteli välillä melkein kyljellään.. Tuomarilta tulikin kommenttia, ettei ainakaan ole pelkoa, että koira lähtisi mihinkään, hih ;)
Seuraaminen kytkettynä meni hienosti, viimeisessä täyskäännöksessä meinasi jäädä katselemaan maisemia.. Ensimmäisestä kokeesta oppineena en nykäissyt hihnasta, joka vei silloin yhden pisteen ja hienostihan se Maisa perästä tulikin :) Vasemmalle kääntymisen jälkeen otti molemmissa kaavioissa vähän etäisyyttä, ilmeisesti väisti törppöä tai jotain?
Seuraaminen taluttimetta meni samaan tapaan, mutta vielä hienommin! Pientä riemuhyppyä pitää aina välillä ottaa, tietenkin! :)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä.. Maisan bravuuri - nollille. Kiitos minun törppöilyjen, äänensävy väärä enkä edes katsahtanut taakseni, kaksoiskäskyllä olisi voinut pelastaa paljon. Kaikki on opittava kantapään kautta; ei, älä ota jääviä liikkeitä koepaikalla ja kyllä, katso sivusilmällä AINA jäävissä liikkeissä taakse ja anna kaksoiskäsky tarvittaessa!
Luoksetulo muutoin hyvä, mutta perusasento jäi lopussa puuttumaan. Jos olisin käskenyt Maisan lopussa perusasentoon sivulle, olisi se ollut kaksoiskäsky ja -2p. Puuttuvasta perusasennosta sai kuitenkin vain -1p, taktikointia, taktikointia ;)
Seisominen seuraamisen yhteydessä, Maisa näytti siis kyseisen liikkeen jo toistamiseen. Muutoin mallikas, mutta käskyn saatuaan edisti pari askelta.
Estehyppy, nappiin meni! :)

Tuomari tykkäsi kovasti iloisesta koirasta ja tekemisestä :)

Koe meni siis kaiken kaikkiaan aivan superhienosti, Maisa teki niin innolla ja motivoituneena töitä!! :) Mutta "pientä" itseruoskintaa minun piti kyllä kokeen jälkeen harrastaa tästä yhden liikkeen täydellisestä munauksesta.. Mutta näistä opitaan! Ei kun kohti uutta koetta, viimeisen ykkösen metsästys alkakoon! :)

2 kommenttia:

  1. Nuo videot on ihan mahtavia (etenkin kun ite alkaa suunnittelemaan tuota kunnon tokoilua, niin kiva kahtoo).
    Huomasin kun tuota videota katsoin, että siun vasen käsi on aika jäykkänä kun toinen käsi heiluu reippaasti :D Ettei vaan vahingossakaan anna mitään ihme vinkkiä koiralle :D

    VastaaPoista
  2. Maisa reagoi hirmu helposti jos heilautan vasenta kättä, ottaa sen pysähtymiskäskynä. Tämä siis hionnan alla, avoimeen luokkaan sitten ;)

    VastaaPoista