keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Tokotokotoko

Viime tokokokeen jälkeen on tällä rintamalla ollut hiljaista.. Maisa sai kunnon lepotauon ja minä sain kunnon tauon mietiskellä hiljaa mielessäni, että mikä meni vikaan :) Jokunen aika kokeen jälkeen tajusin, etten ottanut näiden kahden kokeen välillä (=1vko =n. 2 treeniä, molemmat runsaalla palkkauksella) lainkaan paikkamakuuta, tai edes sivulta maahan menoa.. Mikä aivopieru!! Kuinka voin täysin deletoida mielestäni yhden kokeen tärkeimmistä liikkeistä?? Pöllö, pöllömpi, pöllöin - minä!! Ollaan Maisan kanssa joskus alkuasteilla oltu tässä samaisessa tilanteessa, missä maahanmeno jää puoli-istuvaan asentoon.. Aikoihin ei ole tämän asian kanssa ollut ongelmaa, vaan maahanmenot ovat olleet säpäköitä ja silmänräpäyksessä tapahtuvia. Ilmeisesti ahdistava tilanne laukaisi koirassa epävarmuuden ja näin ollen liike jäi puoliväliin. Spekuloidahan tätä asiaa voi vaikka lopun ikää, mutta nyt ollaan ainakin yritetty korjata tilanne - milläs muullakaan kuin maahanmenon harjoittelulla niin treeneissä kuin kotonakin ;) Kotona maahanmenon harjoittelu on onnistunut helposti leikin yhteydessä, kesken leikin pyydän Maisalta lelun itselleni -> nopea maahanmenokäsky ja ripeästä toiminnasta palkaksi lentävä lelu. Tämä on ainakin meidän maisterille ollut mielekästä touhua!

Toinen kokeemme käännöskohdasta oli seuraaminen. Maisa on erittäin innokas ja seuraa hyvin tiiviissä kontaktissa. Mitä tapahtuu sitten? No, minä lättäjalallani tallaan koiran tassun päälle. Mitä tapahtuu sitten? Sekä koiran, että minun pasmat menevät sekaisin, Maisa ottaa etäisyyttä välttääkseen saman tapahtuman uudelleen ja seuraa vinossa.. Ei näin! Sarjassamme koira osaa, mutta ohjaaja ei ;) Kokeilin toissapäivänä tokoillessamme erilaisia askeleen pituuksia ja huomasin, että kun otan riittävän pitkän askeleen, ei tälläistä varpaille tallomista pitäisi (huom. pitäisi!) tapahtua.. En kuitenkaan tarkota mitään epäluonnollista harppomista, vaan reipasta, pitkäaskeleista kävelyä :)

Näillä eväillä lähdemme huomenna uuteen yritykseen Pieksämäen kokeisiin, jossa tuomarina toimiikin vaihdoksen vuoksi Markku Mäntysen sijasta Salme Mujunen. Mielenkiinnolla odottelen, kun pääsee näin maallikon silmin "tokogurun" tuomaroitavaksi :)

Vinkkinä vielä kaikille tokoilijoille ja miksei muillekin koiraansa kouluttaville Piritta Pärssisen koulutussivut ! Tuo tietolähde on ollut minulle kaikkien mietteiden keskellä kuin raamattu :) Sivuilta löytyy hyviä vinkkejä koiran kouluttamiseen, kannattaa kurkata! :)

Loppukevennyksenä esittelen teille uuden mahtavan piponi! Olen haaveillut moisesta kapistuksesta jo pidemmän aikaa, kangaspipot on vaan niin sööttejä! Ostin sen kuitenkin lähinnä kylmempiä treenipäiviä silmällä pitäen.. Pipossa on siis marakatin kuvia, sopii meidän meininkiin! ;)

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana pipa! :) Mistä se on kotosin?

    VastaaPoista
  2. Taivalkosken koiranäyttelyissä oli joku tyttö, joka möi ko. pipoja :)

    VastaaPoista