sunnuntai 19. elokuuta 2012

Tokomaisteri

Tänään lähdettiin kokeeseen hyvillä mielin ilman mieletöntä jännitystä :)

Tottelevaisuuskoe Kontiolahti 19.8, Tuomari Salme Mujunen

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 8,5
Seuraaminen taluttimetta 8
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 9½
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9½
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 10

ALO1 186,5p. KP sij.2/13 -> TK1 !! :)

Luoksepäästävyys sujui hienosti, ilman mitään ylimääräisiä tassun ojennuksia tai pyllähdyksiä ;)
Paikalla makaamisessa Maisa jäi todella pahaan lonkka-asentoon, oli ikäänkuin "banaani"-muodossa. Tuomari ei kuitenkaan rokottanut tästä pisteitä, muutoin rauhallinen, mutta kuitenkin valpas paikkamakuu.
Seuraaminen kytkettynä, Maisalla oli reilusti energiaa ja pomppimiseksihan se meinasi taas mennä.. Rauhoittui loppukaaviosta, tapansa mukaisesti ;)
Seuraaminen taluttimetta, ensimmäisellä suoralla tarjosi liikkeestä seisomista, ilmeisesti minä kävelin epävarmanoloisesti eteenpäin.. Jouduin kutsumaan Maisan vierelleni, tästä vähennyksenä kaksi pistettä. Yksi perusasentokin jäi puuttumaan pysähtymisessä, mutta tuomari tykkäsi kokonaisvaltaisesti Maisan iloisuudesta ja erittäin hyvästä kontaktista todella paljon. Harmitteli kun joutui antamaan näin "huonot" pisteet molemmista seuraamisista, hänen mielestään olisimme ansainneet paljon paremmat pojot, mutta kun ei sääntöjen vastaisesti voi arvostella.. Hih :)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä meni hienosti. Otin ennen liikettä nopeasti superpienen leikin avulla maahanmenon, ja liike itsessään onnistui todella hyvin. Kahdessa viimeisessä kokeessa ko. liike on ollut nollilla.. Liikkeen palautteesta päätelen tuomari tykkäsi, että "preppasin" koiraa lyhyesti ja onnistuneesti ennen liikkeen alkua.
Luoksetulo muutoin mallikas, mutta vauhti on aina niin kova ettei tule ihan suoraan vierelle vaan joutuu tekemään "jarrutus"lenkin minun takana :D Tästä vähennys puolipistettä.
Liikkeestä seisominen meni mukavasti, pysähtyminen saisi tapahtua hieman nopeammin. Tästä vähennys puolipistettä.
Estehyppy meni hyvin, ei ongelmia :)

Loppupalautteessa tuomari kehui koiraa ummet ja lammet.. Hämmennyin niin kovin, etten enää edes muista mitä kaikkea hän sanoi :D Tykkäsi joka tapauksessa Maisasta erittäin paljon, kertoi rakastavansa sitä dynaamisuutta ja iloa mikä koirassa on. Sanoi, että jos kykenen säilyttämään koirassa tämän tekemisen ilon, niin pääsemme erittäin pitkälle. Lopuksi vielä heitti, että "Minä veikkaan, että olette 2vuoden päästä tokon Suomen mestareita" :) Tälläinen palaute antaa paljon uskoa tulevaan ja tsemppaa pääsemään yli haasteista, joita tulevaisuus tuo tullessaan :)


Kaiken kaikkiaan oikein mukava koe, olen enemmän kuin tyytyväinen koiraan sekä tietenkin itseeni :) Ensimmäinen koe jossa minua ei jännittänyt juuri lainkaan, pieni jännitys on aina vain plussaa :) Aikaisemmin kun jännitys on meinannut viedä melkein toimintakyvyn ja käskyt ovat olleet lähinnä kiekaisuja.. Jännittämättömyys johtui ehkä siitä, että lähdin kokeeseen lähinnä hakemaan koekokemusta sekä minulle, että Maisalle, enkä niin tulostavoitteellisesti kuin aikaisemmin. Harjoitukset kun jäivät erittäin vähälle, viimeksi kuukausi sitten olimme tokokokeissa ja sen jälkeen harjoittelu on keskittynyt täysin taippareihin.. Alkuviikosta meinasin perua koko osallistumisen tokokokeisiin, mutta otettiin tällä viikolla kuitenkin parina päivänä ihan lyhyttä settiä treeniä hyvillä mielin ja ajattelin, että samahan se on käydä kokeilemassa. Kyllä kannatti! :)

On minulla vaan erittäin pätevä koira, edellisenä viikonloppuna taipparit läpi ja tänään TK1 <3 Nyt alkaakin sitten pakertaminen avoimeen luokkaan, hitaasti ja kaikessa rauhassa :)

Kuva: Milena Nevanto
Yksi etappi saavutettu, kiitos kaikille jotka ovat Maisan (ja minun) kouluttamiseen osallistuneet ;) Harjoitukset jatkuu!

5 kommenttia:

  1. Onnea!! :) Uskoin teihin koko ajan... :) Nyt sitten vain kuono kohti avoimen luokan haasteita :) Olette taitavia!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos onnitteluista ja kiitos kaikesta avusta! :) Sitä tulemme tarvitsemaan vielä tulevaisuudessakin, kohti tuntematonta mennään ;)

    VastaaPoista
  3. Onnittelut! Tälläisistä hienoista onnistumisista saa itsekkin taas vähän tokokipinää... :)

    VastaaPoista
  4. Onnittelut vielä!

    Teille olisi koirahaaste meidän blogissa, jos kiinnostaa tehdä. http://sissisuperkoira.blogspot.fi/2012/09/meidat-on-haastettu.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos! :) Tehdään kunhan ehditään, on meinaan vähän muutenkin jäänyt tämä blogin päivittely ;)

      Poista