lauantai 26. toukokuuta 2012

Kahdeksan varista, köllöttää pakkasessa..

Nyt on vierähtänyt kirjoittamattomuus jo liian pitkäksi, ei meinaa enää muistaa mitä tässä ollaan viime päivinä Maimeliinin kanssa turailtu..

Palataan ajassa taaksepäin sunnuntaihin saakka, jolloinka meillä oli taipparitreenit (=taipumuskokeisiin tähtäävää harjoittelua). Käydään siis n. kerran viikossa treenaamassa taippareihin kasvattajan järjestämällä taipparikurssilla, joka on suunnattu luonnollisesti heidän omille kasvateilleen :) Tässä vaiheessa voi taas kiittää, että ollaanpa saatu koira erinomaisen hyvältä kasvattajalta!! Kurssilla meitä ohjastaa Heli ja Jussi sekä Joni ja Tiia. Tämä oli kurssin toinen kerta ja vuorossa oli riistan hakua metsässä, jonne linnut sijoitettiin n. 10-15m lähetyspaikalta. Otettiin noutoa yksittäisellä variksella, Jussi oli varmuuden vuoksi "ruudussa" seisomassa riistan lähettyvillä koiran aivopierujen varalta ;) Maisa haki näppärästi riistan talteen, luovutuksessa on edelleen omimista havaittavissa, mutta makkara-vaihtokauppa toimii hienosti. Pari toistoa näin ja sitten vaikeutimme ottamalla ruutuun toisen variksen. Riistat sijoitettiin n. 5m päähän toisistaan, toinen helpommalle paikalle ja toinen vähän piiloon. Lähetin Maisan ensimmäiselle riistalle ja neiti menikin sinne lähes suorassa linjassa, palautti nätisti takaisin. Toiselle riistalle meni lähes yhtä suoraviivaisesti, joskin nenän käyttö meinasi neidiltä unohtua.. Yllättäen riista ei kelvannutkaan, haisteli variksen karvatonta vatsaa ja meinasi jättää siihen paikkaan. Tässä vaiheessa Jussi tuli ruudusta mukaan kuvioihin "ärähtämällä" ja sai näin annettua pakotteen koiralle. Maisa tiesi kyllä mitä tehdä, nappasi riistan suuhun ja palautti. Ei meinannut hienohelmalle kelvata huonompikuntoinen riista ;) Sama toistettiin vaihtaen varikset toisin päin, huonompikuntoinen riista helpommalle paikalle ja parempi vähän piiloon. Ei ongelmaa, palautti riistan nätisti minulle. Hyvään suoritukseen on helppo lopettaa :) Palautteeksi saimme kehuja koiran hyvästä työstä, ohjaajalla on sensijaan vielä paljon petrattavaa ;) Huomiota tulisi kiinnittää oikea-aikaiseen pillitykseen (meinaa tulla aina vähän liian myöhään), koiran kehumiseen vasta sitten kun riista on minulla (ei mm. koiran tullessa luokse, mitä minä vannoutuneesti teen;) sekä siihen, että koiraa ei tarvitse ottaa joka lähetyksen välissä taippariotteeseen kun koira on hyvin hanskassa (perustuen siihen, että taipumuskokeissa koiraa ei saa pitää kytkettynä lähetysten välillä eikä muutenkaan tarpeettomasti koskea esimerkiksi tarttumalla turkkiin kiinni). Kaikessahan on vielä paaaljon hiomista, mutta ainakin näitä pyrin parantamaan seuraavissa treeneissä :)

Tiistaina ja keskiviikkona oli tokotreenien vuoro kera Tiian - meidän kultaakin kalliimman koutsin :) Tiia on viimeisen kuukauden aikana tehotreenannut meitä useamman kerran viikkoon tuleviin tokokokeisiin. On niin paljon helpompaa kun joku kokeneempi on ohjaamassa ja kertomassa mitä voisi tehdä toisin - itse on hyvin hankala aloittelevana koiraihmisenä keskittyä kaikkiin niihin kymmeniin, ellei jopa satoihin asioihin sen lisäksi mitä on tekemässä. Varsinkin kun on tunnettu tällaisena turaajana :))

Tokotreeneissä otettiin ti häiriötä ja ke kokeenomaista treeniä. Maisa tekee erittäin hyvin häiriönalaisena, ollaan otettu mm. paikkamakuuta kentän laidalla jossa lapset pelaavat jalkapalloa ja Tiia potkii uppotukin palasta, sekä seuruutusta niin, että Tiia paikuttaa minun Opelin ovia ja me kuljetaan kontaktissa vierestä ;) Maisalla riittää vähän turhastikin intoa seuraamisessa, meinaa mennä välillä pomppimiseksi.. Sekin on todistettu, että Maisa osaa seurata vierellä pomppimalla takajaloillaan.. :D Tulevaisuuden missiona (kuhan päästään ensimmäisestä startista yli) on siis keskittyä seuraamisen saamiseen maltilliseksi, ilman koikkaloikkasia :)

Muutoin tähän viikkoon on Maisan osalta sisältynyt uimista ja paaaljon leikkimistä! Saatiinpa säilöön pakastimeen 8 varista, hih ;)

Nyt on raportoitu romaanin verran! Viikonloppu on täynnä touhua, niistä sitten tuonnempana :)

1 kommentti:

  1. Aattelin tuossa kohtaa, ennenkuin luin loppuun "Sekin on todistettu, että Maisa osaa seurata vierellä pomppimalla takajaloillaan.. :D Tulevaisuuden missiona --" että tulevaisuuden missiona on sitten koiratanssi :D

    VastaaPoista